Merces

RSG Ter Apel

RSG Ter Apel

Al onze wensen worden vervuld

“Het grote voordeel van zelf de personeelsadministratie voeren, is dat het je scherp houdt. We weten precies wat er speelt en kunnen direct inspelen op ontwikkelingen en mutaties. Met Merces hebben we een betrouwbare partner die de juiste tools biedt en ons goed en professioneel ondersteunt.” Regionale scholengemeenschap Ter Apel stapte in 2015 over naar Merces. Hoofd bedrijfsvoering Albert Hans Bangma vertelt over de samenwerking tot nu toe. “Hiervoor werkten we met een administratiekantoor  – dat is overigens inmiddels failliet gegaan”, zegt Albert Hans Bangma. “We zijn daar vorig jaar mee gestopt omdat we niet op de correctheid van het bureau konden vertrouwen. De administratieve afwikkeling was niet goed en soms klopten de salarissen gewoon niet. We zijn toen gaan rondkijken naar een alternatief en hebben scholen in de omgeving gevraagd naar hun ervaringen. Een aantal was erg tevreden over Merces en na een gesprek zijn wij de samenwerking met Merces aangegaan in personeelsadministratie.”

Soepele overgang

RSG Ter Apel is een grote en actieve scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo in het zuidoosten van Groningen. De school werd in 1921 gesticht als Rijks-HBS en na een tweetal fusies ontstond de huidige brede scholengemeenschap. Er werken zo’n 130 medewerkers voor ruim 1.100 leerlingen. RSG Ter Apel is een éénpitter die al jaren boven de norm scoort in onderwijssucces en gestaag groeit in leerlingaantallen. “De overstap van het oude administratiekantoor naar Merces verliep soepel. We zijn daarin goed begeleid en we zijn heel tevreden over de helpdesk van Merces. We zijn na een tweetal cursussen in Tiel direct gestart met het nieuwe pakket HR2day. Bij ons werken vier mensen dagelijks in het systeem, ieder heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Ik hou me, behalve met de controle, vooral bezig met de verwerking van mutaties.”

Alle personeelsdossiers gedigitaliseerd

Recent zijn samen met Merces alle personeelsdossiers gedigitaliseerd. De teamleiders hebben nu online toegang tot die dossiers. In de volgende fase krijgen medewerkers ook toegang tot hun eigen dossier en kunnen zij dat beheren. Bangma: “Zo zijn we voortdurend bezig om de personeelsadministratie verder te verbeteren en te professionaliseren. Merces is daarin een belangrijke partner. De afstand is geen enkele belemmering. Wij zijn graag bereid om voor cursussen naar Tiel te gaan en de mensen van Merces zijn geregeld hier voor advies en ondersteuning. Bovendien kun je telefonisch en per mail vrijwel alles goed regelen.” “De samenwerking is nog relatief vers, maar we zijn erg tevreden. Wij kennen hen, zij kennen ons. Ze hebben zich snel onze school eigen gemaakt. Ze weten hoe wij erin staan, hoe de situatie hier op school is en hoe wij het liefste samenwerken. Dat vind ik knap. De contactpersonen maken het verschil. De persoonlijke aanpak en het expertiseniveau zijn uitstekend. Al onze wensen worden vervuld.”

 

Albert Hans Bangma
Hoofd Bedrijfsvoering RSG Ter Apel