Merces

OSG Erasmus

Het Erasmus

Vlekkeloos!

We zijn tijdens de migratie goed begeleid door Merces en ze hebben gedurende het proces goed geluisterd naar onze behoeften. Dat heeft zich vertaald in extra ondersteuning waar we dat nodig vonden. Maar er waren ook trainingen. Die geven je de basisbeginselen en het is fijn om in het begin aan de hand genomen te worden. Uiteindelijk moet je het wel zelf doen: door er mee te werken leer je het systeem pas echt goed kennen. Of je nu uit Merces@Work komt of een ander systeem, iets nieuws is altijd even wennen. Ook nu het al een tijdje draait, heb ik geregeld contact met Merces. Laatst wilde ik een nieuwe rapportage bouwen. Toen ik daar niet uitkwam, werd ik vlot geholpen door Merces.

In onze relatief kleine school zijn de administratieve functies veelal enkelvoudig ingevuld. Wij hebben de migratie naar HR2day daarom samen met een school uit de regio opgepakt. Door die samenwerking heb je een evenknie waar je mee kan sparren, bijvoorbeeld over inrichtingskeuzes of interpretatie van output. Zo hebben we snel kunnen schakelen en van elkaar geleerd. Mijn tip voor kleinere scholen is dan ook om samen te werken, als het even kan.

In de eerste verloningsmaand is één van de consultants van Merces bij ons op locatie geweest om onze mutaties te controleren. Hij en onze PSA-medewerker hebben een aantal uren gespendeerd om er 100% zeker van te zijn dat alles goed stond voor de verloning. Zelfs al gaat het alleen even om de bevestiging dat je iets goed ingevoerd hebt, in het begin is het fijn als er een expert meekijkt.

Onze eerste doelstelling was dat iedereen op tijd zijn salaris zou ontvangen. Dit verliep vlekkeloos! We doen nu ervaring op met het systeem en tillen het gebruik ervan telkens naar een hoger plan. Maar onze ambitie reikt verder, want de HR-functionaliteiten waren een aanleiding om over te stappen. Denk aan gesprekscycli, diplomering, competenties. We hadden al langer de ambitie om onze HR-processen te digitaliseren. En wat is er dan mooier dan dit direct in het PSA-systeem te doen. Dan heb je alles bij elkaar! Na de zomervakantie maken we de start om HR2day ook daarvoor in te zetten en er volop de vruchten van te plukken.

 

Nisander Brand
Hoofd Financiële Zaken / Controller – OSG Erasmus