Merces

Ds. Pierson College

ds. Pierson College

“Goede combinatie van zelfwerkzaamheid en service”

“Sinds 2006 werken we samen met Merces. We besloten destijds de salarisadministratie zelf te gaan uitvoeren om meer de regie te hebben en meer rust te brengen in de personeelsadministratie. We zijn erg tevreden met onze keuze. De combinatie van zelfwerkzaamheid en de service en dienstverlening van Merces bevalt ons goed.” Dat zegt Henk Spuijbroek, coördinator administratie van het Ds. Pierson College in Den Bosch. Ds. Pierson College is een zelfstandige protestants-christelijke school voor vmbo-t, havo en atheneum. Met ruim 1.600 leerlingen is het een grote school, maar met een heel eigen en persoonlijk karakter. Henk Spuijbroek werkt er sinds 2007. Daarvoor was hij ruim 18 jaar werkzaam als accountant. “We zijn in administratieve zin een éénpitter. Er werken hier zo’n 170 medewerkers, dus dat is toch nog wel een behoorlijke klus met alle mutaties, vervangingen en cao-perikelen. Dat doen we met z’n vieren op de afdeling, waarbij ik minder in de uitvoerende sfeer zit. Ik coördineer en controleer en hou me onder meer bezig met de jaarrekeningen.”

‘Op termijn verder in digitalisering’

“Al tien jaar voeren we zelf de personeelsadministratie met de ondersteuning van Merces. Sinds 2016 zijn we overgestapt van het vorige pakket naar HR2day. In de loop van 2015 hebben we de cursussen bij Merces gevolgd en zijn we gaan testen met HR2day, zodat we precies op 1 januari 2016 soepel over konden. Het was nog steeds wel even wennen, maar het bevalt prima. Het is een modernere en gebruiksvriendelijkere omgeving waarin we onze taken beter kunnen uitvoeren. Op termijn gaan we nog verder in digitalisering. We willen in samenwerking met Merces workflows automatiseren en de personeelsdossiers digitaliseren. Maar dat komt nog. Eerst maar even zorgen dat de basis goed staat.” Ds. Pierson College werkt met twaalf andere zelfstandige scholen in en om Eindhoven en Den Bosch samen in ORION – Onafhankelijk Regionaal Interscolair Onderwijs Netwerk. Het samenwerkingsverband wisselt kennis uit over zaken als personeel, ICT en inkoop. Henk Spuijbroek: “Het is prettig om als zelfstandige school van andere scholen te kunnen leren of het nu gaat om onderwijsontwikkeling of personeelszaken. We blijven zelfstandig en ‘eigen’ maar ORION helpt ons ook om ons als éénpitter te blijven ontwikkelen.”

Eigenheid van Ds. Pierson College

De eigenheid van Ds. Pierson College vindt wat Henk Spuijbroek betreft goed aansluiting bij Merces. “Tijdens de cursusdagen in Tiel werden we nogmaals bevestigd in onze keuze voor Merces. Er heerst een prettige sfeer in het oude schoolpand. Gemoedelijk, maar wel professioneel. Ook in contact met de servicedesk merk je dat de medewerkers weten waar ze over praten en ons kennen. Men is echt servicegericht en heeft persoonlijke aandacht. Dat is voor ons haast net zo belangrijk als de functionaliteit van het pakket.”

 

Henk Spuijbroek
Coördinator administratie, Ds. Pierson College Den Bosch