Merces

Terugblik: De toekomst is nu!

Gisteren organiseerden we ons eerste inspiratiecongres ‘De toekomst is nu!’. Een inspirerende dag voor iedereen die aanwezig was! Hoogleraar ethologie en socio-ecologie Jan van Hooff opende de dag met een interessant inkijkje in het (sociale) leven van primaten, wat opvallend veel herkenbare situaties opleverde. Monique Collignon, Walter Baets, Arko van Brakel, Ronald te Loo en Nora Booij spraken over onderwerpen als leiderschap, innovatie en creativiteit. De dag werd afgesloten met een bevlogen sessie van futurist Richard van Hooijdonk, die zijn eigen kijk gaf op de toekomst van het onderwijs. We hoorden veel leuke reacties aan het eind van de dag:

Wat een mooie dag was het! Inspiratie is vooral een bron, een krachtig lentegevoel. Bij nieuwe sessies kom ik zeker opnieuw bijtanken en, als het kan, ook teruggeven. Bedankt!”
Manuel Suurhoff – SKPOEL

“Ik vond het een erg leuke dag! Bij de eerste spreker, Jan van Hooff, zag ik veel overeenkomst met dieren en het onderwijs, heel leuk om te zien. Ik heb vooral geleerd dat het onzin is dat wij mensen alles vanuit ons oerinstinct doen, hij veegde dat helemaal van tafel. Ook mevrouw Collignon had een erg leuk verhaal! Ook daar zag ik veel raakvlakken met mode en het onderwijs, heel herkenbaar. De afsluiting van Richard van Hooijdonk was fantastisch! Je ziet zoveel grijze mannen in besturen. Richard stelde voor daar overal een 25-jarige bij te zetten, een heel goed idee. Na zijn verhaal kan ik niet wachten op de toekomst!”
Bas van Eekhout – Eekic

Houd onze website in de gaten voor meer reacties en beelden van dit congres, en informatie over volgende edities!