Merces

De AVG en Two Factor Authentication

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 krijgt u als schoolbestuur meer verantwoordelijkheden om de persoonsgegevens van uw leerlingen en werknemers goed te beschermen.

Innovatieve, digitale systemen bieden mogelijkheden om de kwaliteit van het onderwijs en de interne werkprocessen te verbeteren. Maar deze nieuwe mogelijkheden om persoonsgegevens te verwerken, brengen ook de verantwoordelijkheid met zich mee om dat zorgvuldig en veilig te doen.

2 Factor Authenticatie of Two Factor Authentication  is een manier om uw online account(s) beter te beveiligen. Naast uw wachtwoord voert u met2 Factor Authenticatie een extra code in die u genereert via een voor uw persoonlijk apparaat, bijvoorbeeld uw mobiele telefoon.2 Factor Authenticatie is een authenticatie proces waar twee van de drie onderstaande factoren nodig zijn om u als valide gebruiker te herkennen.

Iets wat je weet – Dit is een wachtwoord, pincode, of een andere vergelijkbare code.
Iets wat je hebt – Hierbij kunt u denken aan een pas, een smartcard of andere hardware.
Iets wat je ‘bent’ – Dit is bijvoorbeeld uw vingerafdruk of stemherkenning.

2 Factor Authenticatie werkt alleen als twee van de drie factoren correct zijn gebruikt. Een dagelijks voorbeeld: Om te pinnen hebt u twee zaken nodig: een pas en een pincode. Uw bankpas is iets wat u hebt, de pincode weet u. Met deze combinatie krijgt u toegang tot uw bankrekening. Als iemand uw pas heeft, maar uw pincode niet weet, dan houdt het op.

In HR2day kunnen we voor u als gebruiker ook 2 Factor Authenticatie instellen. U hebt hier dan een authenticatie app op uw mobiele telefoon voor nodig. Let er wel op dat u dan altijd de beschikking nodig hebt over 2 factoren om in te loggen.

Wilt u graag meer informatie over2 Factor Authenticatie? Neem dan contact op met onze servicedesk via (0344) 64 80 80