Merces

Finance


Financiële administratie voor het onderwijs
We zeiden het al: de financiën in het onderwijs staan onder druk. Krimp en bezuinigingen zijn steeds vaker onderwerp van gesprek. In deze roerige tijden zoekt u zekerheid en grip. U wilt op ieder moment actuele informatie over de financiële gezondheid van uw school. Uw administratie laat u daarom niet zomaar aan de eerste de beste over. De specialisten van Merces hebben jarenlange ervaring op het financiële domein in het onderwijsveld. Samen met onze partners bieden wij scholen de keuze uit een breed scala aan financiële diensten en tools. Zo is er voor iedere organisatie een passende oplossing. Verschillen in besturingsfilosofie, schaalgrootte en beschikbare competenties bij uw stafmedewerkers maken dat uw ondersteuningsvraag kan verschillen van die van uw collega-scholen. Om uw keuze te vergemakkelijken werken we met twee ‘basisedities’, die dienen als startpunt bij het samenstellen van het optimale Finance dienstenpakket voor uw schoolorganisatie.

 

Finance
Werkt u als schoolorganisatie er hard aan om in control te komen en te blijven? Heeft u hier wel de juiste mensen voor, maar ontbreekt het u aan de juiste financiële (rapportage-)tools om hierbij te helpen? Dan is pakket ‘Finance’ geknipt voor u! Merces en haar partners (Exact, ProActive en Accesso) bieden een totaalpakket van slimme oplossingen, geknipt voor de financiële administratie in het onderwijsveld. De inrichting en het beheer van de online applicaties doet u zelf. Evenals de verwerking van de diverse financiële mutaties en geldstromen. Merces is er voor u als vakkundige back-up. Bij ons kunt u ad-hoc hulp inroepen bij vragen of calamiteiten in uw processen.

 

Finance plus
Heeft u binnen uw schoolorganisatie (tijdelijk) niet de competenties of resources in huis om alle processen in de financiële administratie zelf uit te voeren? Kies dan voor pakket ‘Finance plus’. U zorgt zelf voor de dagelijkse gang van zaken. U verwerkt de inkoopfacturen, bankafschriften en maakt betaalopdrachten aan. Hierbij maakt u gebruik van de krachtige financiële software-oplossingen die Merces voor u inkoopt bij haar partners. De complexere aandachtsgebieden uit de financiële planning- en controlcyclus, zoals het opstellen van begrotingen, tussentijdse rapportages en de jaarrekening besteedt u uit aan de financiële specialisten van Merces.

Meer weten?

Wij denken graag met u mee.

Medelsestraat 5 | 4005 VA Tiel
088 648 91 00 | info@merces.nl

Contact >
Meer informatie over onze diensten?